21.5 C
New York
24 Вересня, 2020
Uncategorized Новини монастиря та парафії

Вознесіння Господнє − це початок нової присутності Христа в людині

Святу Літургію у свято Вознесіння Господнього очолив отець Іриней Пелих. У своїй проповіді до вірян він зазначив про важливість особистого діалогу із Богом та про те, що свято Вознесіння – це початок нової присутності Христа в людині.

Що означає мати особисті стосунки з Богом? Те, що ми приймаємо Його у своє повсякденне життя та ставимо Його на перше місце у всьому. Давайте на мить замислимось чи у нашому житті це є так? Чи кожен ранок ми починаємо з молитви подяки за дар нового дня? Чи свої рішення, дії ми приймаємо з Божого благословення? Чи запитуємо ми у Господа чи так буде добре? Вчинити в той чи інший спосіб буде правильно? Мабуть кожен зараз відчуває, що ми робимо не так. А Господь чекає. Чекає, щоб підказати і скерувати нас.

Господь настільки любить безкорисливо нас, що незважаючи на те, як сильно ми віддалились чи впали, він перший готовий до цієї дружби, готовий обійняти нас зі всієї сили – головне, щоб цього захотіли ми.

Для налагодження своїх особистих стосунків з Богом не потрібно жодної таємничої формули. Як тільки ми стаємо дітьми Божими, то отримуємо Святого Духа, який починає діяти в наших серцях. Потрібно спробувати відчути себе маленьким. Любленою дитиною найкращого батька. Стати щирим, відкритим, простим, наївним. Тоді ці стосунки будуть надзвичайно дорогі і чисті.

Особливо коли ми відчуваємо себе абсолютно відкинутими, непотрібними, змореними, слід згадати: Бог любить нас і у Нього є чудовий план на наше життя.  Бог створив тебе  і мене. Але більше того, Він любить так сильно, що хоче, щоб ми пізнали Його і жили з Ним вічно.- зазначив отець Іриней.

Related posts

Вітаємо з Днем матері!

admin

Святі Петро і Павло – це приклад для нас, як дорослі люди при зустрічі з Христом змінились

admin

Як відзначатимуть храмове свято цьогоріч?

admin

Leave a Comment